Да, кто-то пошалил, в 23 году царские марки на советские рубли клеить уже некому было. Ибо "От тайги до британских морей - Красная армия всех сильней!"
Мадярщина 1945 р.
Але таке враження, що тут не парні шалілі, бо на марці пише "Мадярський ... банк".
Є здогад, що так визнавали засобом платежу Хортистькі гроші вже пілся сав. окупації (07.1945 як не як).
Може хтось щось підскаже.
Не знаю про венгров, но существуют чехи с марками 1944-1945 годов, в том числе и боны советской оккупации, с марками с изображением, помоему, Масарика, насколько я знаю про чехов, это образцы.
Це все робилося заради того, щоб послабити інфляцію. На банкноти великого номіналу наклеювалися марки підвищеної коштовності (до банкноти номіналом в 1 тис. пенге потрібно було наклеїти червону марку на 3 тис. пенге, до банкноти номіналом 10 тис.пенге - коричневу, відповідної вартості...), а коли й ці заходи перестали бути ефективними, було введено до обігу спеціальну розрахункову одиницю - "податкове пенго" (курс якого щоденно визначався спеціальною комісією). Закінчилося це все повною інфляційною катастрофою в липні 1946р., коли пенге було обміняно на форінти
Вы не можете начинать темы Вы не можете отвечать на сообщения Вы не можете редактировать свои сообщения Вы не можете удалять свои сообщения Вы не можете голосовать в опросах Вы не можете присоединять файлы в этом форуме Вы можете скачивать файлы из этого форума
Для улучшенРСвЂВР РЋР РЏ работы сайта Р В Р’В Р РЋР’ВР РЋРІР‚в„– Р В Р’В Р РЋРІР‚ВспользуеРѠфайлы cookie.
Р›РСвЂВстая странРСвЂВцы "Р В РІР‚ВВР В РЎв„ў", РІС‹ автоРСВВатРСвЂВческРцРТвЂВаете согласРСвЂВР В Р’Вµ Р Р…Р В° обработку Р В Р’В Р СћРІР‚Ванных.