Вітання всім.
Помітив одну неточність. Прошу не сприймати як критиканство, оскільки в цілому сайт дійсно класний.
На сайті презентуються бони Української народньої республіки (в вікні "випадкова бона" було 10 і 500 грн.), але підписані вони як бони гетьмана Скоропадського.
Насправді держава гетьмана Скоропадського, що виникла після перевороту 29 квітня 1918 року, називалася не "Українська народня республіка", а "Українська держава" і грошова одиниця в ній іменувалася "карбованець", а не "гривня". В мене в приватній колекції є таких 10 і 1000 крб.
Презентовані ж на сайті бони, є бонами, що віддруковувалися ще за існування Української народньої республіки і її вищого органу Центральної ради.
Вітання всім.
Помітив одну неточність. Прошу не сприймати як критиканство, оскільки в цілому сайт дійсно класний.
На сайті презентуються бони Української народньої республіки (в вікні "випадкова бона" було 10 і 500 грн.), але підписані вони як бони гетьмана Скоропадського.
Насправді держава гетьмана Скоропадського, що виникла після перевороту 29 квітня 1918 року, називалася не "Українська народня республіка", а "Українська держава" і грошова одиниця в ній іменувалася "карбованець", а не "гривня". В мене в приватній колекції є таких 10 і 1000 крб.
Презентовані ж на сайті бони, є бонами, що віддруковувалися ще за існування Української народньої республіки і її вищого органу Центральної ради.
согласно каталогу Дмитрия Харитонова, обе эти боны относятся к Украинской Державе (прав-во гетьмана Скоропадского). по нему и ставили.
может быть они и были отпечатаны раньше, а когда они были введены в оборот? на дензнаках РФ 1992 года, когда СССР уже не было, все еще красовался герб СССР.
на самом деле эта ругань давно стала фирменной мулькой/бесплатным шоу.братья-малороссияне уже и не обращают внимания на финовы наезды
скучно как-то сделалось
Дякую за відповіді на питання. Воно наперед було поставлено провокаційно, оскільки я сам не впевнений у вірності свого твердження.
По каталогу Харитонова введено в обіг банкноти було 17.10.18 - без сумнівів за Скоропадського. Але тут дивує наступне: гетьманом було заборонено вживати назву "УНР", окремих лідерів УНР навіть кинуто до в'язниці (Петлюра). І тут майже чере пів-року після початку його правління з'являються гроші з найменуванням держави "УНР"? Як на мене це не зовсім логічно. Можливо дійсно віддруковано було їх за ЦР, а в обіг випущено, коли "притиснуло".
Може хтось має додаткову інформацію?
Буду вдячний.
Дякую за відповіді на питання. Воно наперед було поставлено провокаційно, оскільки я сам не впевнений у вірності свого твердження.
По каталогу Харитонова введено в обіг банкноти було 17.10.18 - без сумнівів за Скоропадського. Але тут дивує наступне: гетьманом було заборонено вживати назву "УНР", окремих лідерів УНР навіть кинуто до в'язниці (Петлюра). І тут майже чере пів-року після початку його правління з'являються гроші з найменуванням держави "УНР"? Як на мене це не зовсім логічно. Можливо дійсно віддруковано було їх за ЦР, а в обіг випущено, коли "притиснуло".
Може хтось має додаткову інформацію?
Буду вдячний.
сразу даю контрпример.
денюжки царя-батюшки большевики не только не изымали из оборота, но и активно ими пользовались и печатали.
сразу даю контрпример.
денюжки царя-батюшки большевики не только не изымали из оборота, но и активно ими пользовались и печатали.[/quote]
Не перечу приклад хороший. Але, як на мене, цьому сприяла і найбільша довіра населення саме до царських грошей. В мене в бабулі в селі був старий німий дід, який до 80-х царські зберігав в скринці (пересипані нафталіном, щоб міль не поїла) і коли йому показували, що ті гроші вже не в обігу, він у відпоівдь показував, що коли есесесерія закінчиться, він за ті гроші буде землю купувати.
А тут гетьман мав пів року (при чому не війни, а спокійного часу), щоб свої розробити і щоб "УНР" очі не муляло. Хоча "на боці гетьмана" - авторитет Харитонова, який явно в темі сильніший, ніж два мене.
сразу даю контрпример.
денюжки царя-батюшки большевики не только не изымали из оборота, но и активно ими пользовались и печатали.
хм... так из нал что пан с западенщины.ничего... мы ещё вернёмся.
а примар пана самодержца не есть оченно гут-промежду н2 и ульяновым был саня керенский.при котором нахреначили стока что большевики не так уж и много печатали.
а старый дид во львиве то
1-в маразме
2-ну все поняли.
кстати к вопросу о дедах.а ведь вроде какие-то пенендзы отдают держателям царских акций
Гроші готувались до введення в обіг за однієї влади, а вводилися за іншої...
Потім і більшовики користувались банкнотами з тризубом, хоча змінили в.з. і нумерацію.
Просто грошей катастрофічно бракувло, тоді на всілякі формальності, як то назва держави, чи символи, закривали очі і пускали в обіг все, що в ньому могло знаходитись.
Ці гроші дійсно готувалися ще за ЦР, але друкувалися в Німеччині, тому їх виготовлення (на дуже високому поліграфічному рівні) було завершено вже після перевороту скоропадського. В той же час, Скоропадський випустив і свою бону з номіналом у гривнях-1000, теж надруковану в Німеччині. Впровадження в обіг бон УНР було цілком логічним, оскільки такий друк коштував немало, а на УД було покладено серйозні зобов'язання з утримання розквартированих на її території частин німецької армії.
В той же час, Скоропадський випустив і свою бону з номіналом у гривнях-1000, теж надруковану в Німеччині. Впровадження в обіг бон УНР було цілком логічним, оскільки такий друк коштував немало, а на УД було покладено серйозні зобов'язання з утримання розквартированих на її території частин німецької армії.
Не заперечуючи істинності Ваших слів, хочу зауважити, що на цих 1000 і 2000 грн. Скоропадського таки написали "Українська держава".
Одна цікава деталь. До 09 лютого 1918 року (Берестейського мирного договору) УЦР з Німеччиною була в стані війни, тобто замовити гривні там не могла. 29 квітня не стало вже УЦР. Тобто виходить, що розробити гроші, замовити їх виготовлення встигнули за два місяці.
Дякую всім за допомогу.
Так, блиннн... Ваше Величество, не пора ли эту националистическую лабуду нахрен...бип...бип..бип. Украйинську мову в нас ще розумиют, але ж Нимецьку.... Ну, давайте, я по-шорски начну постить...Кто на иврите, кто на эстонском...
А если по теме, по поводу "Романовских", был вроде Универсал ЦР, запрещающий хождение царских купюр свыше 100 руб. и "Думских".
В той же час, Скоропадський випустив і свою бону з номіналом у гривнях-1000, теж надруковану в Німеччині. Впровадження в обіг бон УНР було цілком логічним, оскільки такий друк коштував немало, а на УД було покладено серйозні зобов'язання з утримання розквартированих на її території частин німецької армії.
Не заперечуючи істинності Ваших слів, хочу зауважити, що на цих 1000 і 2000 грн. Скоропадського таки написали "Українська держава".
Одна цікава деталь. До 09 лютого 1918 року (Берестейського мирного договору) УЦР з Німеччиною була в стані війни, тобто замовити гривні там не могла. 29 квітня не стало вже УЦР. Тобто виходить, що розробити гроші, замовити їх виготовлення встигнули за два місяці.
Дякую всім за допомогу.
Боны УНР и УД были довольно примитивными по исполнению, поэтому их разработка могла и не занимать много времени. В "жёлтом" Малышеве описывается разработка совзнаков - там, что-то, сроки очень маленькие были. Другое дело, тираж отпечатать..
Так, блиннн... Ваше Величество, не пора ли эту националистическую лабуду нахрен...бип...бип..бип. Украйинську мову в нас ще розумиют, але ж Нимецьку.... Ну, давайте, я по-шорски начну постить...Кто на иврите, кто на эстонском...
А если по теме, по поводу "Романовских", был вроде Универсал ЦР, запрещающий хождение царских купюр свыше 100 руб. и "Думских".
не знаю, не знаю... я по-немецки нормально понимаю и даже немного говору... 10 лет спецшколы, панимаиш ли... 14 часов в неделю немецкага... 3 предмета на немецком читались...
так что я проблем в немецком не вижу
а вот за националистическую лабудень буду наказывать... причем жестоко и не взирая на личности... намек все поняли? а миш?
Что-то ЕИВ не реагирует. Сайт и форум, в основном, русскоязычные. Давйте терпимо относится к бзикам форумчан. У моего тёзки Гринчака - аватара -Степан Бандера(или я не прав? иконографию WW2 плохо знаю). Поскольку, правилами ООН для пространства СНГ установлен русский язык в качестве языка межнационального общения, давайте им и пользоваться. Не поверю, що панове з Захидной Украйины его напрочь забыли.
не знаю, не знаю... я по-немецки нормально понимаю и даже немного говору... 10 лет спецшколы, панимаиш ли... 14 часов в неделю немецкага... 3 предмета на немецком читались...
так что я проблем в немецком не вижу
а вот за националистическую лабудень буду наказывать... причем жестоко и не взирая на личности... намек все поняли? а миш?
Ваша воля, царь-батюшка! Перевод хотя бы на Украинский тады добавляйте, please...
Herr Igor!
Хер Игорь.
Was kannst du uns ueber dieser junge Mann sagen? Kennst du ihm?
Что вы можете сказать нам об этом молодом человеке? Вы его знаете?
Hoch mit Russland!
Непереводимая игра слов.
Вы не можете начинать темы Вы не можете отвечать на сообщения Вы не можете редактировать свои сообщения Вы не можете удалять свои сообщения Вы не можете голосовать в опросах Вы не можете присоединять файлы в этом форуме Вы можете скачивать файлы из этого форума